Videa TV Súgó
Kedves Videa felhasználó, a Videa Smart TV alkalmazás támogatását 2017.10.01-én 23:59-től megszüntetjük. Üdvözlettel: Videa.hu Rendezés Rendezés
1.1 Névjegy
A Videa alkalmazást az Origo Média és Kommunikációs Zrt. (1117 Budapest, Gábor Dénes u. 2.) ingyenes bocsátja a felhasználók rendelkezésére. Az alkalmazás célja, hogy a Videa közösségi szolgáltatás televíziós platformon is elérhetővé váljon.

1.2 Címlap
A címlap oldalon a Videa aktuális ajánlóit böngészheti görgethető formában. Az ajánlók között a távirányító nyilaival lépkedhet, a videó lejetszási oldalára az OK gomb segítségével ugorhat. A fejlécben található beállítások gombra a távirányító fel gombjával léphet a legfelső ajánlósorból. Kategóriát a zöld, csatornát a sárga gombbal választhat, keresést a kék gomb segítségével indíthat.

1.3 Keresés
A kék gomb megnyomása után az előugró virtuális billentyűzet használatával adhatja meg a keresendő kifejezést. A billentyűzet gombjai között a távirányító nyilaival lépkedhet. A keresést a a Keresés gomb segítségével véglegesítheti. A találati oldalon a keresett kifejezésnek megfelelő videók ajánlói találhatók, görgethető formába. Az ajánlók között a távirányító nyilaival lépkedhet, a videó lejetszási oldalára az OK gomb megnyomásával juthat.

1.4 Kategóriák
A zöld gomb megnyomása után előugró listában választhat kategóriát. A kategóriák között a távirányító nyilaival lépkedhet, a kívánt kategóriát az OK gomb megnyomásával választhatja ki. Amennyiben a beállítások oldalon bekapcsolta a gyerekzár funkciót, a felnőtt kategóriára lépéshez be kell írnia a megadott kódot. A találati oldalon a választott kategória videóinak ajánlói találhatók, görgethető formába. Az ajánlók között a távirányító nyilaival lépkedhet, a videó lejetszási oldalára az OK gomb megnyomásával juthat.

1.5 Csatornák
A sárga gomb megnyomása után előugró listában választhat csatornát. A csatornák között a távirányító nyilaival lépkedhet, a kívánt csatornát az OK gomb megnyomásával választhatja ki. A találati oldalon a választott csatorna videóinak ajánlói találhatók, görgethető formába. Az ajánlók között a távirányító nyilaival lépkedhet, a videó lejetszási oldalára az OK gomb megnyomásával juthat.

1.6 Rendezés
A találati oldalakon lehetőség van az ajánlók több szempont szerinti sorbarendezésére. A rendezés gombra a legfelső ajánlósor bármelyik ajánlójáról a távirányító fel gombjával léphet. A gomb megnyomása után előugró listában választhat rendezési szempontot. A rendezés kiválasztása után a találati oldal ajánlói a választott szempont szerint rendeződnek sorba.

1.7 Videó oldal
Az ajánló kiválasztása után a videó lejátszási oldalára jut. Az oldalralépéskor a videóablakban automatikusan elindul a választott videó. A lejátszási funkciókat a távirányító lejátszási gombjaival vezérelheti. A videóablak mellett láthatók a videó adatai, utolsóként a videóhoz tartozó címkék. Oldalralépéskor a kurzor a videóablak alatt található vízszintesen görgethető ajánlósor középső elemén található. A távirányító fel/le nyilaival az ajánlósor és a videóhoz kapcsolódó címkék között lépkedhet. A jobbra/balra gombok segítségével az ajánlósor ajánlói és a címkék között választhat. Ha az OK gomb megnyomásával az ajánlósor videói közül választ, az adott videó lejátszási oldalára ugrik. Ha címkét választ, az adott címke keresés találati oldalára lép. Ha a videóablakban lejátszott videó véget ér, az oldal ajánlóoldallá alakul, ahol a videó újrajátszható vagy hasonló videó választható a görgethető listából. Az aktuális videó teljesképernyős megjelenítését a zöld gomb megnyomásával érheti el. Teljesképernyős módban, ha a videó véget ér, teljesképernyős ajánlólista látható.

1.8 Beállítás
A beállítások gomb a távirányító fel gombjával érhető el, az adott oldal legfelső választható eleméről. Találati oldal esetén a jobbra gombbal a rendezés ikonról. A beállítások felugró ablakban a segítség olvasható és a gyerekzár funkció állítható. A gyerekzár funkció a felnőtt kategória tartalmainak megjelenítését szabályozza. A funkció bekapcsolása egy négyszámjegyű kód meghatározásával történik. A továbbiakban a felnőtt kategória videóit csak ennek a kódnak a megadásával érheti el. A funkció kikapcsolása az előzőleg meghatározott kód segítségével lehetséges. Amennyiben elfelejtette a jelszót, a gyerekzárat a 2323-as adminisztrátor kód használatával is kikapcsolhatja.